Om Le Thai

Om Le Thai


Hei.


Navnet mitt er Surin Umboon, men du kan kalle meg White. Jeg er kokk, daglig leder og hovedeier av Le Thai.


Da jeg var liten tenkte jeg alltid at thaimat var enkelt, fordi du kan finne det over alt. Jeg var alltid nysgjerrig på hvorfor thaimat hadde så mange ingredienser, og smakte så godt. Siden da har jeg utforsket for å finne ut hvordan jeg kan få frem de beste smakene fra ingrediensene.


Thaimat består av mange forskjellige retter fra de ulike regionene, og det er regionale forskjeller i både smak og ingredienser:


- Sentral-Thailand: Her er maten smaksrik og en av hovedingrediensene er kokosmelk.


- Nord-Thailand: Her brukes i hovedsak lokale ingredienser og urter, som kan være vanskelig å finne i de andre regionene. Maten er smaksrik, og ofte sterkere.


- Sør-Thailand: Her brukes det mer krydder og chilli, og ingredienser fra havet. Maten her er ganske forskjellig fra andre regionene, og den er så god at det er vanskelig å sette ord på.


- Nordøst-Thailand: Dette er min hjemregion. Her er smaken helt spesiell. Rettene inneholder mere grønnsaker, mindre kjøtt og mye urter. Smaken kan være alt fra mild til veldig sterk. Maten fra Nordøst-Thailand er kjent i hele Thailand og i resten av verden.


Thaimat er unik og blir tilbudt i mange ulike stiler, men det smaker uansett godt. Jeg ønsker å tilby thaimat i sin fulle bredde fra alle de fire regionene, slik at du kan bli kjent med hele den thailandske matkulturen.


I Thailand innebærer måltidet lykke og kvalitetstid, og slik ønsker jeg også at et måltid på Le Thai skal være. Jeg ønsker å gi alle en god opplevelse og et stort smil.


Jeg ønsker alle hjertelig velkommen!